Scouts

Waterscouting het Zuiderkruis

 

Zeeverkenners

 

De Zeeverkenners  groep is voor jongens en meisjes  in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. 

Op zaterdag  middag van 12:30 tot 16:30 uur leren ze allerlei vaardigheden, waarbij de gehele groep is opgedeeld in bakken. Een bak bestaat uit maximaal 7 personen van verschillende leeftijdscategorieën.

Elke bak heeft een bootsman. Dit is een oudere, ervaren verkenner die verantwoordelijk is voor “zijn/haar” bak. 

 

Het grootste deel van de opkomst vindt plaats op het water. Waar  de Verkenners gaan zeilen, roeien, wrikken en zwemmen. Zij leren de theoretische achtergrond van de leiding, maar ook van hun eigen bootsmannen.

Wanneer de Verkenners de theorie en praktijk voldoende beheersen, kunnen verschillende diploma’s gehaald worden. Zoals  de zeildiploma’s CWO 1, 2 en 3. 

Bij al deze wateractiviteiten wordt gebruik gemaakt van vletten. Dit zijn stalen zeil- /roeiboten. Elke bak heeft zijn eigen vlet, die in het winterseizoen onderhouden moeten worden. Naast onderhoud wordt in de winter ook naar het bos gegaan om hier activiteiten te ondernemen. 

 

Per jaar gaan we  meerdere keren op kamp, waarvan het zomerkamp toch wel het grootste. Tijdens dit kamp gaan we gedurende twee weken met ons wachtschip de “Rola” en de vletten naar een groot meer in Nederland, waar we tochten maken en wedstrijden houden. Daarnaast zijn er in de lente en herfst ook nog weekendkampen in bijvoorbeeld naar de Biesbosch. Het winterkamp vindt plaats in een kamphuis omdat het in deze periode op het water te koud is.

 

Vereisten: Zwemdiploma A.

 

Voor contact met de leiding van de scouts : zeeverkenners@scoutinghetzuiderkruis.nl