Opbouw

Waterscouting het Zuiderkruis

Nieuwe opbouw voor ons wachtschip De Rola:

Sinds 1985 is waterscoutingvereniging Het Zuiderkruis trotse eigenaar van De Rola. Na 32 jaar trouwe dienst was de opbouw van ons schip dringend toe aan renovatie. In april 2019 is de Rola de werf op gegaan voor groot onderhoud. Dat is meteen het moment om de opbouw te renoveren.

Het dak van de opbouw was lek, daarom is een nieuw dak geplaatst met een nieuwe draagconstructie er onder. Door het lek in het dak had ook de betimmering schade opgelopen. Deze moest toch worden verwijderd om het dak te kunnen vervangen, dus hebben we de opbouw meteen voorzien van een nieuwe toilet/wasruimte en volledig opnieuw geisoleerd en betimmerd. Het vervangen van het dak is uitgevoerd door de scheepswerf, alle andere werkzaamheden hebben we zelf uitgevoerd.

verwijderen_dak1
verwijderen_dak2
Plaatsen nieuwe platen
nieuw dak erop
wandjes toilet
Betimmeren

De betimmering is inmiddels grotendeels afgewerkt. Er is een nieuwe wasruimte gerealiseerd met 3 toiletten en een douche. Bij de renovatie zijn ook een aantal dingen gemoderniseerd. De TL-verlichting is grotendeels vervangen door LED. De drinkwaterpomp is vervangen, en er is een tweede pomp geplaatst om de toiletten door te kunnen spoelen met buitenwater.

Momenteel wordt er nog gewerkt aan het opknappen van de plafonds in het ruim. Hierbij wordt ook de verlichting in deze ruimte vervangen door LED verlichting. Er wordt ook nog gewerkt aan de stuurhut. Ook hier is het dak vervangen en wordt nu het interieur opgeknapt. Wanneer dit is afgewerkt, zal als laatste stap in het project de keuken nog een opknapbeurt krijgen.