Opbouw

Waterscouting het Zuiderkruis

 

Nieuwe opbouw voor ons wachtschip De Rola:

 

Waterscouting Het Zuiderkruis uit Oosterhout

Sinds 1985 is waterscoutingvereniging Het Zuiderkruis trotse eigenaar van De Rola. Na 32 jaar trouwe dienst is de opbouw van ons schip dringend toe aan renovatie. In april 2019 gaat De Rola weer de kant op voor groot onderhoud. Dat is meteen het moment om de opbouw te renoveren. 

Als vereniging doen we er veel aan om het benodigde bedrag van 30.000 euro in te zamelen. Deze crowdfunding is 1 van de acties.

Bouwplan van de opbouw:

Renovatie van de opbouw:

Wat gaat er gebeuren met het schip? De huidige opbouw wordt gestript tot de hardhouten balkvloer en de metalen buitenwanden. Alle binnenwanden, kozijnen, plafonds, het metalen dak, de verlichting, de toiletruimtes, douche, hal, instructielokaal zullen dus allemaal verdwijnen en opnieuw worden opgebouwd. Waarom dit plan? Het dak is van erg slechte kwaliteit en lekt. Die lekkage heeft zijn weerslag op het interieur. De wanden zijn op somminge plaatsen aangetast door het vocht dat door de lekkage naar binnen is gekomen. De verlichtingsarmaturen zijn hierdoor op sommige plaatsen ook niet meer bruikbaar. De hele opbouw wordt gemoderniseerd naar alle eisen en gemakken van deze tijd. Daarnaast grijpen we deze mogelijkheid meteen aan om de indeling in zijn totaliteit te moderniseren, zoals: LED verlichting in de hele opbouw, ook schakelbaar op de scheepsaccu's tijdens uitstapjes Nieuwe natte ruimte creĆ«ren met 3 toiletten en 1 douche Waterzuiveringsinstallatie installeren om buitenwater te zuiveren en te gebruiken voor het spoelen van de toiletten Betere isolatie. U kan hier doneren:  http://Scoutinghetzuiderkruis.steunscouting.nl