Wildevaart

Waterscouting Het Zuiderkruis

Wildevaarders.

Als je de leeftijd van 16 jaar hebt bereikt wordt je Wildevaarder. Hier maak je je eigen programma’s voor wat er zaterdag gedaan gaat worden. Natuurlijk wordt je hier door de begeleiders mee geholpen. Als Wildevaarder krijg je dus een grote vrijheid voor het plannen van onder andere kampen, uitstapjes en het onderhoud van de “Rola” en de vletten.

De Wildevaart heeft twee vletten tot zijn beschikking waarmee ze kampen en tochten naar de Biesbosch mee maken.

Aangezien de Wildevaart geen leiding heeft, maar enkel begeleiders, wordt er een voorzitter, secretaris en penningmeester benoemd, die alles in goede banen moeten leiden.

Omdat je als Wildevaarder over je CWO (zeildiploma) beschikt wordt er veel zelfstandig gezeild op verschillende locaties, zoals het Sneekermeer of de Loosdrechtse plassen. Ook doet de Wildevaart elk jaar mee aan de Merwede Trinity Cup.

Dit is een roeiwedstrijd voor Scoutinggroepen die word gehouden in Utrecht.

Verder doen we onderhoud aan ons wachtschip en de vletten.

De Wildevaart heeft 4 kampen verspreidt over het jaar. In de zomer gaan ze samen met de Verkenners naar bijvoorbeeld Zeeland, Friesland of Noord-Holland. Waar ze er met de vletten en tenten op uit trekken. In de winter gaan ze eveneens met de Verkenners mee naar Limburg, Gelderland of Noord-Brabant om voettochten te houden en ’s avonds te feesten. In de herfst en de lente word er met de vletten een lang weekend naar de Biesbosch gevaren.

Indien je 18 jaar of ouder bent kan er voor gekozen worden om leiding van een speltak te worden. Als leiding begeleid je de kinderen bij de land- en wateractiviteiten.

Voor contact met de leiding van de Wildevaard: zeeverkenners@scoutinghetzuiderkruis.nl